Stručni tim

Tim

Članovi našeg stručnog tima su eksperti iz raznih sektora poslovanja. Za svaki projekt kreira se uži tim ljudi ovisno o potrebama svakog pojedinog klijenta. To nam daje mogućnost da pokrijemo široku paletu znanja i iskustva koje možemo prenijeti u kreiranje franšiznog poslovnog modela za naše klijente. Imamo dvadeset godišnje iskustvo u kreiranju franšiznih koncepata u Hrvatskoj i regiji, a iza nas stoje i mnoga priznanja za naš rad

Stojimo vam na raspolaganju za ove usluge:
Procjena franšizibilnosti poslovnog koncepta
Procjena franšiznog potencijala poslovanja
Izrada strategije franšiznog razvoja
Evaluacija i analiza postojeće dokumentacije i poslovnog modela
Kreiranje franšiznog poslovnog modela
Izrada franšiznih priručnika
Kreiranje franšizne dokumentacije
Pravno temelje franšiznih odnosa
Zaštita intelektualnog vlasništva
Izrada vizualnog i korporativnog identiteta
Razvoj sustava obuke za primatelje i davatelje franšize
Mentoring uvođenja franšiznog projekta
Edukacije o internacionalizaciji poslovanja i franšiznom načinu širenja
Usluge lansiranja franšiznog modela
Umrežavanje sa stranim mrežama brokera
Izrada marketinškog plana za prodaju franšize
Digitalni franšizni marketing
Savjetovanje i posredovanje pri kupnji franšize
Izdavanje Certifikata europske franšizne kvalitete

dr.sc. Ljiljana Kukec, pred.

Ljiljana Kukec serijska je poduzetnica s dugogodišnjem iskustvom u poduzetništvu. Njezino poduzetničko iskustvo u raznim sektorima poslovanja daje joj konkurentsku prednost na tržištu konzultantskih usluga. Ona je konzultantica specijalizirana za poduzetništvo, internacionalizaciju poslovanje s naglaskom na franšizni konzalting. Vrlo je dobro internacionalno umrežena što joj pomaže u njezinom radu s poduzetnicima. 1995 prva je dovela u Hrvatsku svjetski franšizni lanac Figurella i kao direktor ih vodila do 2010 godine. Od 2001 osniva svoj franšizni lanac Body creator koji i danas uspješno posluje te ima svoje franšize u Hrvatskoj i Sloveniji. 

Jedna je od osnivača Hrvatske udruge za franšizno poslovanje i aktualna predsjednica. U sklopu te svoje funkcije organizirala je niz inovativnih projekata kao što su: 5 međunarodnih sajmova franšize FIP u Zagrebu, 3 međunarodna sajma franšiza u suradnji s HGK u Opatiji, 14 međunarodnih franšiznih konferencija, cijeli niz radionica i predavanja. Cijenjeni je predavač na domaćih i stranim konferencijama ( Rexpo, FIP, FEC, Abu Dhabi franchise conference, Brussels EFF/IFA conference, World franchise forum Moscow etc). 2018 pokrenula je Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje u suradnji s HZZ.
Potpredsjednica je Zajednice za franšizno poslovanje pri HGK, članica Upravnog odbora Europske franšizne federacije (EFF) i članica Svjetskog franšiznog vijeća (WFC). Stekla je doktorsku titulu na ICES ( International centre for entrepreneurial  studies) na Ekonomskom fakultetu u Osijeku s doktorskom disertacijom na temu „Franšizni potencijal malih poduzeća“. Od 2012 godine predaje kolegij Franšizno poslovanje na Veleučilištu Vern u Zagrebu, a od 2015 i na Univerzitetu u Luxembourgu. Autorica je mnogih članaka, poslovnih blogova i publikacija na temu poduzetništava i franšiznog poslovanja. Autor je i Mini franšizne akademije, jednogodišnjeg studija za Voditelja franšizne mreže pri odjelu za cjeloživotno učenje Europske poslovne škole Zagreb.

Nikola Oršanić, konzultant.

Nikola Oršanić serijski je poduzetnik i konzultant s više od 15 godina poduzetničkog iskustva. Poslovnu karijeru počeo je sredinom 90-ih godina u prodaji i marketingu, radeći djelom u većim poslovnim subjektima (AWT International, Zagrebačka pivovara...), a dijelom u mikro i malim poput Grey marketinške agencije i dvogodišnjeg rada kao prodajni konzultant. 2004. odlučuje svoju poslovnu budućnost uzeti u svoje ruke i osniva svoju prvu tvrtku Dama toneri koju prodaje 2015. godine. Te iste godine u Hrvatsku dovodi franšizu velike međunarodne konzultantske kuće Expense reduction analysts (ERA) specijaliziranu za upravljanje troškovima u velikim tvrtkama, a isti biznis prodaje 2019. godine. Prodajom vlasničkih udjela u tri pravna subjekta stječe početno razumijevanje i iskustvo u prijenosu poslovanja. Dodatnim edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu i svoje dugogodišnje iskustvo u području poslovnog posredovanja i prodaji poduzeća odlučuje iskoristiti te usmjerava svoje poslovanja na podršku mikro i malim tvrtkama u prodaji njihovog poduzeća kroz pripremu za prijenos vlasništva, procjenu vrijednosti te vođenje kompletne transakcije, a zainteresiranim kupcima poslovanja nudi podršku kod pronalaženja željenog poslovnog subjekta za kupnju kao načina ulaska u poduzetništvo ili kao proširenje portfelja.

mr.sc. Gordana Ćorić

Gordana Ćorić je predavačica na Veleučilištu VERN'. Vlasnica je konzultantske tvrtke Festina lente. Posjeduje višegodišnje međunarodno iskustvo koordiniranja projekata obuke i umrežavanja pri European Foundation for Entrepreneurship Research (EFER) u Amsterdamu, te rada za američku organizaciju World Learning, na projektima edukacije poduzetnika, ekonomskog osnaživanja žena, itd.

Diplomirala je na studiju turizma na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu „Utjecaj globalizacije na turizam“, magistrirala na temu „Izazovi poduzetništva za brzorastuća poduzeća (gazele) u Hrvatskoj na putu prema Europi“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, i trenutno je na doktorskom studiju Entrepreneurship and Innovativeness u Osijeku, te na Micro master programu Entrepreneurship Ecosystem and Innovation Strategies.

Članica je savjetodavnog odbora Social Innovation Laboratory, stručnih povjerenstava u nekoliko projekata (Hrvatski kvocijent inovativnosti, Društveno odgovorno poslovanje za sve, Poduzetnici budućnosti, Hrvatske gazele, Practicing Design and Rethinking Design Education, The Incubator, Crowdfunding akademija, HULT Global Challenge, Reach for Change, Social Impact Award, Beyond (un)employment, i sl.) te članica mreže trenera/konzultanata za društveno odgovorno poslovanje, franšizno poslovanje, socijalno poduzetništvo, crowdfunding, itd.
Nedavni projekti uključuju SILICE (edukacija i mentorstvo voditelja Social Innovation Labova u Indiji i Izraelu), Pop-up ruralni društveno inovativni hubovi/inkubatori (projekt društveno korisnog učenja i razvoja mikropoduzetničkih pothvata, u suradnji s LAGovima kao nosiocima ruralnog razvoja u Međimurju i na otoku Visu), te eCeker (webshop i klaster lokalnih proizvođača hrane).

Zbog svog iskustva u provođenju interaktivnih poduzetničkih programa obuke, te međusektorske suradnje sudjeluje u programima suradnje s Hrvatskim dizajnerskim društvom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Impact Hubom, Učilištem Filaks, Institutom za menadžment, Udrugom za kreativni razvoj SLAP, visokoškolskim obrazovnim institucijama na razvoju poduzetničkih programa i brojnim drugim dionicima. Ima iskustva s radionicama za poduzetničko osnaživanje, samozapošljavanje, društveno odgovorno poslovanje, poticanje društvenih inovacija, planiranje poslovnih modela, crowdfunding kampanja, design thinking, itd. Sudjelovala je u programima Practicing Design i Izrada kurikuluma za poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu, te Usvajanje principa Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u stručnim programima poduzetništva.

Andrija Čolak

Poduzetnik je preko 18 godina, studirao je u Kanadi na British Columbia Institue of Technology te Douglas College-u, Marketing management i strategiju. Sa 22 godina osnovao je svoju prvu tvrtku koju je 5 godina kasnije uspješno prodao internacionalnoj korporaciji te je jedan od rijetkih poduzetnika u Hrvatskoj sa iskustvom exit-a vlastite tvrtke koju je akvizirala strana tvrtka. Pionir je franšizne industrije u Hrvatskoj s više od 10 godina praktičnog iskustva u međunarodnom franšiznom širenju.

Andrija Čolak ima i veliko praktično iskustvo u internacionalnom širenju te je osnivač i CEO Surfn'Fries branda koji franšizno posluje na četiri kontinenta sa preko 50 objekata te se smatra naj većom Hrvatskom franšizom. Dobitnik je NextGen nagrade 2015. u Las Vegasu za najboljeg mladog franšiznog managera do 35 godina u kategoriji novih franšiznih koncepata od strane IFA-a (International Franchise Association). 

Sa svojim timom projektirao je preko 30 franšiznih sustava većinom iz Hrvatske i Slovenije te je osnivač nekoliko hrvatskih start up-ova u različitim industrijama. 

© 2020 HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE

By: ONE.easy