ODRŽAN 2. FORUM POSLOVNIH MOGUĆNOSTI ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

6.6.2019 u dvorani Visoke škole N.Š. Zrinski održan je 2. po redu Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje uz 10. Smotru studentskih poduzetničkih inkubatora i studentskih poduzeća.

 

Hrvatska udruga za franšizno poslovanje organizator je 2. Foruma poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje Udruga osnovana 2002 godine već 18 godina radi na promociji i popularizaciji franšiznog poslovanja kao sigurnijeg načina ulaska u poduzetnički pothvat, radi suradnje dvaju poduzeća na uspjehu istog poduzetničkog pothvata. Franšiza je odličan način ulaska u poduzetništvo radi toga što se buduće poslovanje temelji na isprobanom i uhodanom modelu te uz mentorstvo iskusnijeg poduzetnika/davatelja franšize. Takav način samozapošljavanja/ kupnja franšize moguća je i putem potpora: od mjere do karijere HZZ. Statistike pokazuju da više od 90% poduzetnika koji kupuju franšize preživi prvih 5 godina poslovanja za razliku od samostalnih gdje je stopa preživljavanja jedva preko 25%.

Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i BIZ-Poduzetnički inkubator (Business incubator Zrinski) već deset godina tradicionalno, organiziraju Smotru studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora. Na ovogodišnjoj smotri sudjelovale su visokoškolske ustanove, studentska poduzeća te predstavnici alumni zajednice koji su uspješno pokrenuli poduzeća za vrijeme studija. Ideja je bila da se promovira prebacivanje studentskih poduzeća u realni sektor nakon diplome, što fakulteti omogućavaju, a samozapošljavanje kroz potpore HZZ to olakšava. Kad se to spoji s mogućim rastom kroz kreiranje franšiznog poslovnog modela dobili smo idealnu kombinaciju ovih dviju priredbi s mogućom dalekosežnom dobrobiti za studente i nezaposlene.
Forum je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba, a isti podržavaju: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zajednica za franšizno poslovanje pri HGK i Subway Hrvatska. Medijski pokrovitelji su: Poslovni savjetnik, Suvremena.hr, Poslovni FM i portal Woman in Adria idr.

Na Forumu su se također predstavile poznate hrvatske franšize koje traže partnere, ali i Subway kao mega globalna franšiza koja također u Hrvatskoj traži partnere. Njihova priča o uspjehu bila je inspiracija prisutnima na Forumu. Osim toga na Forumu su održana i zanimljiva predavanja, radionice i okrugli stol te panel diskusije s ciljem poticanja samozapošljavanja studenata i nezaposlenih osoba kroz poznate franšizne modele, ali i kroz otkupljivanje studentskih poduzeća od strane studenata uz potpore za samozapošljavanje, a nakon završenog studija. Za već postojeće poduzetnike održan je Mini franšizni inkubator gdje su se besplatno mogli dobiti savjeti o kreiranju vlastitog franšiznog poslovnog modela kao i gdje se je mogla testirati franšizibilnost poslovanja.

   

© 2020 HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE

By: ONE.easy