Street Food No.1

Industrija u stalnom rastu

U posljednjih dvadesetak godina promijenio se način života. Imamo sve više obaveza, radno vrijeme se produžilo te se životni ritam ubrzao. Povećao se broj razvoda brakova i broj samaca.
Promijenila se i prehrana te način konzumiranja hrane. Sve je manje vremena za pripremanje obroka kod kuće, a sve više potrošača traži jeftine, prigodne i zasitne obroke. Rješenje je ponudila industrija brze hra- ne koja je danas jedan je od najvećih sektora u F&B industriji.

Volimo burgere!

Od svibnja 2021.do svibnja 2022. godine, Hrvati su samo putem aplikacije Glovo naručili više od 1,7 milijuna burgera. S čak 850 tisuća naručenih burgera u godinu dana, Zagreb je grad u kojem se naručivalo najviše burgera. Nakon Zagreba, najviše se naručuje u Sisku, slijede Velika Gorica, Varaždin, Rijeka i Karlo- vac kao najveći gradovi u zemlji koji vole burgere.

Street Food No.1 Ukusno, svježe i kvalitetno!

Trebate li kratki predah, ručak s prijateljima ili večeru s kolegama nakon posla – naša lokacija i ponuda ide- alan je odabir za svaku prigodu. Razmazite se našim gurmanskim jelima i sveobuhvatnim izborom hladnih i toplih pića. Naši ukusni specijaliteti su spremljeni od uvijek svježih sastojaka.

Naša ponuda uključuje razne ukusne burgere, tortilje, tople sendviče i ostala jela s grila poput ćevapčića, pljeskavice ili pak piletine sa žara. Tu su i razni prilozi poput uvijek svježih krumpirića te razne salate koje mogu biti i obročne.

Koje su prednosti naše franšize?

Prema mnogim istraživanjima uspješnost franšiznog poslovanja u odnosu na samostalne poslovne su- bjekte puno je veća. Stopa uspješnosti kod samostalnih korisnika puno brže pada nego što je to slučaj kod korisnika franšize, pa nakon 10 godina korisnik franšize ima stopu uspješnosti od visokih 90% dok je kod samostalnog poslovnog subjekta uspješnost na niskih 18%.

Naša franšiza primatelju franšize omogućuje brz rast i razvoj poslovanja uz niske iznose angažiranog ka- pitala. Franšiza također znači da primatelj franšize dobiva sigurnost, definirane troškove, podršku i uigrani sustav što je izvrsna prilika za investiranje, s provjerenom uslugom i brzim povratom investicije.

Korisniku franšize je franšizom omogućeno osvajanje tržišta proizvodom koji je već provjeren na tržištu kao i provjerenom formulom poslovanja. Korisnik dobiva stručnu pomoć prilikom poslovanja, a pri čemu zadržava svoju samostalnost. Time se osiguravaju potpuno mjerljivi rezultati tog poslovanja prije ulaga- nja, kao i mentorstvo iskusnog poduzetnika za vrijeme trajanja ugovora.

Primatelj franšize ima pravo poslovati pod Street Food No.1 brandom i reputacijom koja stoji iza njega. Brand koji je već poznat i prisutan u svijesti javnosti. Tako je mnogo lakše privući kupce. Potrebno je puno manje dokazivanja na tržištu jer se zna što stoji iza brenda. Sve što trebate proći, mi smo već prošli. Rado ćemo podijeliti savjet na što je potrebno obratiti pažnju i kako odgovoriti na pojedine izazove.

POSLOVANJE PO PRINCIPU KLJUČ U RUKE

Franšizni oblik našeg poslovanja je kupnja već uhodanog poslovanja po principu „ključ u ruke“.

Po završetku procesa otvaranja franšize imat ćete potpuno završen objekt s odgovarajućom opremom, sa svime što je nužno za početak poslovanja. Uz detaljne upute vezane za sve procese s kojima će se susre- sti (od otvaranja objekta, pripreme namirnica, do zatvaranja i čišćenja) dobit ćete i našu knjigu recepata u kojoj će detaljno biti naveden svaki postupak vezan uz pripremu svakog jela. Spremno ćemo odgovoriti na svako vaše pitanje i nedoumicu detaljnim uputama te vam pružiti stalnu podršku u radu.

Koncept naše franšize nudi edukaciju osoblja koja vam omogućava relativno brzo uhodavanje u posao. Svi franšizeri koji potpišu franšizni ugovor moraju uspješno završiti franšizni trening u trajanju od 14 dana. Trening i prenošenje znanja se odvija u razdoblju nakon kupnje franšize i prije službenog otvaranja objekta. Franšizer je obvezan uspješno završiti trening program bez obzira ako će imati menadžera restorana.

Zbog edukacije i stručne podrške koju vam pružamo u poslovanju, te zbog standardiziranih procesa i ponude, rizik od poslovnog neuspjeha daleko je manji nego u slučajevima kad sami započinjete novu poslovnu priču.
Tijekom ugovornog razdoblja, franšizom se dobiva podrška, edukacija/trening osoblja, pomoć oko odabi- ra lokacije, pomoć oko odabira izvođača za opremu i vizuale, priručnik za rad i detaljno razrađenu knjigu recepata.

Znamo na što trebate obratiti pažnju te koji vas izazovi čekaju - i imamo spreman odgovor na njih.

Koji su uvjeti Street Food No.1 franšize?

Kako bismo osigurali zadovoljstvo naših kupaca te im omogućili da se osjećaju ugodno, prostor i loka- cija Street Food No.1 branda treba zadovoljavati određene uvjete te slijediti standarde uređenja.

 • Prostor veličine minimalno 45-100 m2 (idealno 65 m2)Retail prostor u uličnoj zgradi, samostojeći objekt
 • Preporučljivo je da prostor ima direktan ulaz s ulice
 • Preporučljivo da ispred objekta ili u neposrednoj blizini, postoji mogućnost parkinga (minimalno 5 mjesta)
 • Obavezano je minimalno 15 kW električne energije, monofazna struja; mogućnost zemnog plina preporučljiva
 • Prostor visoke vidljivosti, u neposrednoj blizini većeg naselja i frekventne prometnice ili poslovne četvrti

Lokacije koje su dio većih naselja, idealno odmah do frekventnije prometnice - na samom ulazu/izlazu iz naselja. Poslovne četvrti s poslovnim zgradama, uredima i slično. Manji gradovi i mjesta kojima ne- dostaje standardizirana ponuda street food hrane.
Poželjno je da se u blizini lokacije nalaze supermarketi, retail dućani, tvrtke ili uredi.

CILJANA DEMOGRAFIJA

Franšizer Street Food No.1 branda je osoba koja želi biti unutar F&B industrije, voli street food stil hrane te želi pružiti ljubiteljima street food-a najbolju moguću uslugu i proizvode.

Obavezno prethodno iskustvo

Idealan primatelj naše franšize je energičan poduzetnik, karizmatičan i ima prethodno iskustvo u F&B industriji. Potrebno je osnovno ili napredno poznavanje vođenja restorana te strast prema brzoj hrani.

Osoba koja poznaje lokalno tržište

Naš idealan franšizer odlično razumije lokalno tržište, njegove mogućnosti i potrebe te publike. Također, naš franšizer mora znati razmišljati “izvan kutije” te biti prilagodljiv izazovima koje F&B industrija donosi. Također, poželjno je i dobro poznavanje gradskih lokacija povoljnih za otvaranje Street Food No.1 restorana kao i sposobnost dobivanja i pregovaranje lokacija putem poznatih kontakata.

Vaš prostor trebao bi biti u području kojem gravitira 20.000+ ljudi dnevno, u kvartovima visoke naseljenosti.
Ciljana demografija našeg branda ima između 25 i 45 godina te ima prosječna primanja. Naši korisnici pripadaju mlađoj dobnoj skupini koja uključuje studente, kao i pripadnike Dink skupine (dvostruki prihod, bez djece). Od starije populacije to su obitelji s malom djecom kao i samci.

MOTIVIRAN FRANŠIZER S ISKUSTVOM

Franšizer Street Food No.1 branda je osoba koja želi biti unutar F&B industrije, voli street food stil hrane te želi pružiti ljubiteljima street food-a najbolju moguću uslugu i proizvode.

Kako izgleda postupak?

 • Upit/konzultacije
 • Podnošenje ispunjenog franšiznog upitnika
 • Provjera kreditne sposobnosti Telefonski intervju
 • Ugovor o povjerljivosti Investicijski plan, prognoza profitabilnosti
 • Drugi telefonski razgovor za rješavanje eventualnih pitanja
 • Potvrda daljnjeg interesa
 • Prazan franšizni ugovor, ugovor o licenci za zaštitni znak, preliminarni ugovor.
Ako ste zainteresirani javite se na : 
lkukec@inet.hr
Ili nazovite : 
+385 98 16 97 427
© 2020 HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE