2. Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje.

uz 10. Smotru studentskih poduzetničkih inkubatora i studentskih poduzeća. Forum se održava u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski, Selska cesta 119, s početkom u 9 sati.

Hrvatska udruga za franšizno poslovanje drugu godinu za redom organizira ovu manifestaciju kako bi svojim znanjem pomogla nezaposlenima i studentima da svoj poslovni pothvat učine održivijim. Franšiza je odličan način ulaska u poduzetništvo upravo radi toga što se buduće poslovanje temelji na isprobanom modelu te uz mentorstvo iskusnijeg poduzetnika/davatelja franšize. Takav način samozapošljavanja/ kupnja franšize moguća je i putem potpora: od mjere do karijere HZZ. Statistike pokazuju da više od 90% takvih start up-ova preživi prvih 5 godina poslovanja za razliku od samostalnih gdje je stopa preživljavanja jedva preko 25%.

S druge strane Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i BIZ-Poduzetnički inkubator (Business incubator Zrinski) već deset godina tradicionalno, organiziraju Smotru studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora. Na smotri će sudjelovati visokoškolske ustanove, studentska poduzeća te predstavnici alumni zajednice koji su uspješno pokrenuli poduzeća za vrijeme studija. Logična faza životnog ciklusa studentskih poduzeća je prebacivanje u realni sektor nakon diplome, što fakulteti omogućavaju, a samozapošljavanje je i tu okosnica svega još kad se to spoji s mogućim rastom kroz kreiranje franšiznog poslovnog modela dobili smo idealnu kombinaciju ovih dviju priredbi s mogućom dalekosežnom dobrobiti za studente i nezaposlene.

Forum je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba, a isti podržavaju: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zajednica za franšizno poslovanje pri HGK i Subway Hrvatska. Medijski pokrovitelji su: Poslovni savjetnik, Suvremena.hr, Poslovni FM i portal Woman in Adria idr.

Na Forumu će se također predstaviti poznati franšizni koncepti s ciljem poticanja samozapošljavanja kod studenata i nezaposlenih osoba te će se održati predavanja, radionice i okrugli stol, panel diskusije s ciljem poticanja samozapošljavanja studenata i nezaposlenih osoba kroz poznate franšizne modele, ali i kroz otkupljivanje studentskih poduzeća od strane studenata uz potpore za samozapošljavanje, a nakon završenog studija. Za već postojeće poduzetnike pripremili smo „Mini franšizni inkubator“ gdje će biti moguće dobiti besplatne savjete o kreiranju franšiznog poslovnog modela kao i testirati franšizibilnost poslovanja.

© 2020 HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE